Kuka

Goalie Clinic on kokemusta salibandyn maalivahtipelaamisesta 25 vuoden ajalta. Minä, Ville Jokinen, päätoimiselta ammatiltani salibandyn maalivahtivalmentaja, olen pelannut salibandyä maalivahtina pääsarjatasoilla yhteensä 14 kautta. Olen edustanut seuroja Espoon Oilers, Tapanilan Erä, Westend Indians ja PSS. Valmennusta olen harjoittanut pelaamisen ohessa lähes koko peliurani ajan. Kaudesta 2014-2015 lähtien olen vastannut Westend Indiansin koko seuran maalivahtivalmennuksen organisoinnista. Toimin myös U16-maajoukkueessa sekä maajoukkuetie FBA:ssa C-ikäluokan maalivahtivalmentajana. Tämän lisäksi olen aktiivisesti mukana pääkaupunkiseudulla vaikuttavassa Goalie Base –maalivahtivalmennusryhmässä.

Maalivahdin pelipaikka on hyvin erityinen verrattuna kenttäpelaajiin. Maalivahti on yksilöurheilija joukkuelajissa. Maalivahdin korkeatasoinen tekninen osaaminen vaatii valmentajalta ymmärrystä lajin ja pelin lainalaisuuksista. Maalivahdin kehittyminen edellyttää suunnitelmallisuutta niin fyysisessä, psyykkisessä kuin lajiharjoittelussakin. Maalivahtivalmennuksessa keskeistä on toimia systemaattisesti siten, että valmentaminen ja maalivahdin oppiminen ja kehittyminen etenevät johdonmukaisesti.

Yhteistyö muiden suomalaisten huippuvalmentajien kanssa sekä oma kokemukseni eri-ikäisten ja -tasoisten maalivahtien kanssa työskentelystä auttaa suunnittelemaan valmennuksen sisällön kullekin yksilölle ja ikäryhmälle parhaalla mahdollisella tavalla.