Ideologia

Moderni maalivahtipeli edellyttää maalivahdilta hyvien fyysisten ominaisuuksien lisäksi erinomaista tekniikkaa. Salibandy on yksi maailman nopeimmista pallopeleistä ja sen kenttätapahtumien lukuisat variaatiot vaativat maalivahdilta pienimpienkin yksityiskohtien huomiointia.

Goalie Clinicissä maalivahdin torjunta- ja liikemallit perustetaan olemassa oleviin faktoihin. Maalivahdin optimaalinen sijoittuminen, liikkuminen ja torjunta määräytyvät sen mukaan, kuinka nopeasti pallo liikkuu laukaisupisteestä maaliin ja vastaavasti, kuinka paljon maalivahdin reaktio, liike ja torjunta – fysiologiset faktat huomioiden – vievät aikaa.  Goalie Clinic ei tunnusta käsitettä perustorjunta-asento. Pallon etäisyydestä, laukaisukulmasta sekä muista pelitilannemuuttujista riippuen jokaiseen tilanteeseen on löydettävissä paras peliasento.

Goalie Clinicissä erilaiset pelitilanteet käydään läpi havainnollistavien esimerkkien avulla. Maalivahtipelaamisen onnistuminen pohjautuu hyvin pitkälti todennäköisyyksiin. Yksittäisessä tilanteessa voi käydä kuinka tahansa, mutta kun sama tilanne toistuu esimerkiksi sata kertaa, havaitaan ero hyvän ja paremman pelaamisen välillä.

Kun intohimo ja analyyttisyys yhdistetään maalivahtipeliin, saadaan Goalie Clinic.